Panel cerdas dadi bledosan omah cerdas sabanjure?

Ing taun-taun pungkasan, nalika omah sing cerdas ana ing pangembangan verifikasi manawa produk tunggal sing cerdas ora bisa digunakake, lan kudu dileksanakake ing wangun ekologis sakabèhé intelijen omah, perang kanggo mlebu omah sing cerdas wis diwiwiti. kanggo perang sengit.Penambahan raksasa Internet lan Internet of Things ndadekake "mlebu" luwih populer.Baidu, Ali, Huawei, lan sapiturute kabeh wis dirilis speaker pinter minangka chip tawar-menawar kanggo entri.Industri kasebut yakin yen bledosan omah cerdas sabanjure bakal katon ing "mlebu".“tengah.

Nanging, ing pasar speaker pinter sing raksasa wis nandur modhal akeh, wutah dodolan, lan income cilik banget.Nalika pamicara pinter mlebu kulawarga, padha luwih "mesin crita anak" lan "musik pemain", kang adoh saka "ngleboke interaktif".Tujuane isih adoh.Mulane, ana uga swara ing industri sing panel pinter bisa dadi "mlebu" produk mbledhos sabanjuré saka ngarep pinter.

Penulis ora mbantah manawa panel cerdas duweni potensi dadi produk sing bisa mbledhos, nanging dina iki aku pengin ngomong babagan iki: Yen dadi produk bledosan sabanjure, apa kesulitan sing kudu ditindakake panel cerdas?

Kompetisi antarane Babak 1 lan panel tradisional

Minangka alternatif kanggo panel tradisional, panel pinter kudu mbledhos, nuduhake yen jumlah panel tradisional diganti dening panel pinter wis cukup.

Dibandhingake karo panel tradisional, panel pinter duwe akeh kaluwihan.

Umume panel tradisional dikontrol kanthi mencet manual, sing digunakake kanggo ngontrol produk lampu.Panel pinter ora mung pengontrol kanggo produk cahya, nanging uga pengontrol kanggo produk cerdas kabeh omah kayata kontrol akses, gorden, TV, peralatan omah, lan detektor kumelun.Miturut kabutuhan skenario sing beda-beda, panel cerdas uga bisa ngontrol produk sing ana hubungane.Kontrol tombol nyadari syarat adhedhasar pemandangan pangguna.Contone, sawise mulih saka kerja ing wayah wengi musim panas, pencet "mode omah" panel cerdas, pemandangan sing bisa ditindakake yaiku lampu ing lawang lan ruang tamu diuripake bebarengan, AC ing ruang tamu kanthi otomatis diuripake, lan mesin ingkang ndamel benter banyu ing jedhing wiwit nyetel suhu banyu kanggo dikarepake.…

Ekspansi jangkauan kontrol ndadekake panel pinter katon luwih praktis, lan panel pinter kanthi faktor teknologi ora mung "pinter", nanging uga nduweni tampilan dhuwur ing desain, sing selaras karo estetika populer.

Ing babak iki, panel pinter ora angel menang ing babak iki.

Kompetisi antarane Babak 2 lan ngleboke liyane

Saiki ana papat lawang mlebu omah pinter sing populer, siji yaiku ponsel, liyane speaker, nomer telu yaiku TV cerdas, lan nomer papat yaiku panel cerdas.Antarane wong-wong mau, TV cerdas ora dadi hubungan kompetitif sing kuat karo lawang liyane, amarga TV biasane ana minangka pusat hiburan ing ruang tamu, lan kontrol cerdas minangka fungsi sampingan, sing luwih cocok minangka skema tambahan kanggo lawang liyane.

Terminal kontrol telpon seluler biasane APP.Kanggo entuk kontrol luwih saka ponsel, panel pinter wiwit "dawa" metu saka layar, lan dilengkapi prosesor, supaya panel pinter uga bisa ngoperasikake sistem piranti lunak.

Ing pasuryan saka pamicara, panel pinter uga wis diadopsi solusi padha - superimposing solusi swara ing panel, lan nggunakake cara "apa sampeyan bisa nindakake, Aku uga bisa" kanggo usaha kanggo posisi "mlebu".

Kauntungan saka metode iki yaiku nguatake fungsi kontrol panel cerdas.Kerugian uga ketok.Fungsi liyane panel pinter nggabungake, luwih akeh pesaing langsung.Ing conto sing paling gampang, rong set fungsi ora bakal dipilih ing kulawarga.Yen fungsi panel pinter lan speaker pinter banget tumpang tindih utawa malah padha, loro ora bisa urip bebarengan.

Kaya sing dicritakake, luwih akeh kanca, luwih gampang mlaku.Panel pinter njupuk langkah iki kanggo nggawe akeh mungsuh.Perusahaan panel cerdas kudu nimbang lan ngrampungake masalah.

Kapindho, panel disebarake ing omah-omah.Miturut kabiasaan konsumen, saben papan independen bakal dilengkapi panel.Iki asline minangka salah sawijining kaluwihan panel minangka lawang, nanging panggunaan panel cerdas sing terintegrasi kanthi intensif bakal nambah biaya pangguna.Carane ngatasi masalah?Kanggo ngimbangi biaya nalika entuk kontrol pemandangan sing cerdas, perusahaan panel cerdas durung menehi solusi sing cocog.

Pemenang utawa kalah panel pinter ing babak iki ora bisa ditemtokake.

Babak 3 nyingkirake posisi produk siji

Saliyane saingan, panel pinter uga mbutuhake bantuan saka "intelijen kabeh omah" supaya bisa dadi produk sing mbledhos.Perusahaan panel ora nyisakke gaweyan kanggo ngembangake panel pinter, nanging ora cukup kanggo nganyarke fungsi panel kasebut yen panel kasebut bakal dadi produk sing mbledhos.Pintu kontrol katon nyukupi kabutuhan interaktif saka macem-macem skenario ing intelijen kabeh omah.Yen ora cukup produk interaktif, anane lawang ora ana gunane.

Masalah paling gedhe sing diadhepi panel cerdas yaiku cara ngilangi posisi "produk tunggal", nggabungake menyang ekosistem omah sing cerdas, lan entuk interoperabilitas lan interaksi pemandangan karo produk cerdas liyane ing omah.Ora angel nindakake iki kanthi teknis saiki, nanging ora gampang kanggo nindakake kanthi komersial.

Akeh perusahaan panel gedhe duwe sempoa cilik "fokus ing panel cerdas lan nggabungake produk omah cerdas liyane kanggo mbangun ekologi dhewe", lan produk omah pinter liyane sing berkualitas uga duwe ide iki.Nalika jalur produk siji ora bisa digunakake, lan perusahaan produk siji milih mbangun ekologi dhewe, sing digawe yaiku ekologi produk siji, lan isih ora intelijen kabeh omah.

Ing babagan nyisihake produk siji lan ekologi produk tunggal, perusahaan panel cerdas durung rampung kanthi apik.

Sadurunge ngrampungake masalah ing ndhuwur, panel pinter isih adoh saka "produk mbledhos".


Wektu kirim: Feb-09-2022

Langganan Buletin Kita

Kanggo pitakon babagan produk utawa dhaptar rega, tinggalake email sampeyan lan kita bakal hubungi sajrone 24 jam.

Tindakake Kita

ing media sosial kita
  • sns01
  • sns02
  • sns03